Actief-Te paard-Routes-Het Limburgs Ruiter- en Menroutenetwerk

Routes

 

Het Limburgs ruiter- en menroutenetwerk

 

Van het noordelijkste puntje in de Limburgse Kempen tot de bosgebieden van het Nationaal Park Hoge Kempen werden ruim 550 km aan routes klaargemaakt voor het het Ruiter- en Menroutenetwerk Limburg. Het nieuwe netwerk doet de gemeenten Lommel, Meeuwen-Gruitrode, Overpelt, Neerpelt, Peer, Hamont-Achel, Bocholt, Bree, Kinrooi, As, Maaseik, Opglabbeek, Genk, Zutendaal, Maasmechelen en Lanaken aan.
Vanaf augustus 2009 zijn ook de Equidroomroute en de routes van het Nationaal Park Hoge Kempen in de ruiterkaart van Limburg opgenomen.

Net zoals het fietsroutenetwerk kunnen ruiters en menners Noord-Limburg verkennen via een knooppuntensysteem, waarbij zij zelf hun tocht kunnen samenstellen aan de hand van een handig kaartje.
Met startplaatsen in elke gemeente kunnen zij de Limburgse bossen en velden verkennen. Er werden zoveel mogelijk onverharde paden opgezocht, met een minimale breedte van 2 meter, zodat menners maximaal van het netwerk kunnen genieten. Slechts op enkele plaatsen zullen de menners een klein ommetje moeten maken.
Voor trekkers werden ook de verblijfsaccommodaties aangeduid. Vanuit het hoevetoerisme hebben verscheiden vakantieverblijven zich aangeboden om zowel ruiter, menner en hun paard te herbergen. Tevens hebben een heleboel maneges hun medewerking toegezegd.

Meer info: www.toerismelimburg.be/paardrijden