Limburgs Fietsenroutenetwerk

Het fietsroutenetwerk Limburg bestaat uit verschillende fietsroutes die via knooppunten (kruispunten van fietspaden) met elkaar verbonden zijn. De knooppunten zijn genummerd en worden duidelijk zichtbaar aangegeven op blauwe rechthoekige borden. De borden staan op ooghoogte en bewegwijzeren de fietsroutes in twee richtingen. Op deze manier fiets je via een eenvoudig systeem van knooppunt naar knooppunt.

Op de handige fietskaart staan de knooppunten en de afstanden tussenin duidelijk vermeld. Je ziet in één oogopslag waar je bent en hoeveel kilometer je nog voor de boeg hebt. Ook de stations staan er op, de fietsonthaal- en servicepunten, de centrumverbindingen, de hellingen en onverharde wegen, die vaak door prachtige natuurgebieden lopen. Het knooppuntensysteem biedt je onbeperkte combinatiemogelijkheden. Zo kan je op voorhand je route uitstippelen, de knooppuntnummertjes op een papiertje schrijven en genieten van een onbezorgde fietstocht.
Dit fietsroutenetwerk doet de hele provincie Limburg aan.

Tijdens je fietstocht kan je even pauzeren in een van de talrijke fietsvriendelijke horecazaken, die zich langs het netwerk bevinden. In Bocholt vind je in ieder kerkdorp wel een fietscafé. Twee ervan  zijn erkend door Toerisme Limburg en dragen dan ook het fietslabel: